РОЗРОБКА ВЕБ-ЖУРНАЛУ ВИКЛАДАЧА - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

РОЗРОБКА ВЕБ-ЖУРНАЛУ ВИКЛАДАЧА

29.09.2021 21:15

[1. Information systems and technologies]

Author: Бондаренко А.С., студент, кафедра інформаційних технологій, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, м. Черкаси


Інформаційні технології вже давно мають достатньо високий рівень надійності, і з кожним днем все більше різноманітної електронної документації отримує офіційний статус, замінюючи фізичні джерела. Це дозволяє вже зараз використовувати можливості інформаційних технологій для реалізації системи електронного моніторингу успішності студентів, водночас автоматизуючи наявний процес в навчальному закладі. На даний час, вже більшість регіонів України частково або повністю використовують можливості віддаленого навчання.

Застосування нових інформаційних технологій у сучасних закладах вищої освіти покращить якість та зручність моніторингу успішності студентів, цілодобового доступу до історії відвідування та навчання в електронному форматі, перегляду результатів лабораторних робіт. Тож розробка веб-журналу викладача спрямована на покращення якості моніторингу успішності студентів: зручності обліку відвідуваності студентів, одержання цілодобового доступу до історії навчання та відвідування в електронному форматі, перегляду результатів лабораторних робіт, тощо.

Для розробки веб-журналу викладача були використані наступні технології на стороні серверу Node.js з бібліотекою Koa та СКБД PostgreSQL, для автоматичного тестування було використано бібліотеку AVA. На клієнтській стороні JavaScript з React та Redux для управління станом програми.

Основними архітектурними властивостями мови JavaScript є слабка динамічна типізація, прототипне наслідування, функції як об’єкти першого класу, автоматичне керування пам’яттю [1].

Node.js становить собою платформу виконання коду написаного на JavaScript, побудований на основі Chrome V8, який дозволяє транслювати команди на мові JavaScript в машинний код [2].

Розробка серверної сторони велася відповідно до принципів REST, щоб забезпечити масштабовність системи та дозволити їй швидше еволюціонувати з появою нових вимог [3].

Для доступу до деяких маршрутів використовується токен авторизації на основі JSON Web Token (JWT). JWT є відкритим галузевим стандартом RFC 7519 і є методом для надійної передачі даних аутентифікації між двома сторонами [4].

Результатом виконання роботи став спроектований, реалізований та протестований веб-журнал викладача, який призначений для полегшення роботи по контролю успішності студентів основний функціонал якого зображено на рисунку 1.



Рисунок 1 – Сторінка журналу групи

Література:

1. JavaScript | MDN [Електронний документ]: https://mdn.io/JavaScript.

2. Node.js [Електронний документ]: https://en.wikipedia.org/wiki/Node.js.

3. What is REST [Електронний документ]: https://restfulapi.net/.

4. JSON Web Tokens [Електронний документ]: https://jwt.io/.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення