ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗРАХУНКІВ ДЛЯ МАГІСТРАЛЬНОЇ ЛІНІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СТОРІНКИ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗРАХУНКІВ ДЛЯ МАГІСТРАЛЬНОЇ ЛІНІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СТОРІНКИ

30.09.2021 21:40

[1. Information systems and technologies]

Author: Ящук Ю.Р., студент, кафедра системного аналізу, Державний університет телекомунікацій, м. Київ


Інформаційні системи сьогодні досить часто використовуються для автоматизації будь-яких процесів для полегшення виконання завдань. 

Аналізуючи результати стрімкого розвитку, можна зі впевненістю сказати, що технології магістральних мереж зв`язку невпинно вдосконалюються і не втрачають своєї актуальності. 

Для того, щоб мати змогу більше дізнатись про магістральні лінії зв’язку, про їх призначення, з чого вони проектуються та розрахувати всі необхідні метрики, найбільш корисним та зручним рішенням стало створення інформаційної сторінки.

Одне з її додаткових призначень – це надати можливість спеціалістам, що мають справу з побудовою та подальшою експлуатацією магістральних ліній зв’язку, перевірити себе та переконатись у точності своїх розрахунків, оцінити параметри майбутньої або уже поточної МЛЗ.

Інформаційна сторінка працює, використовуючи спеціальні формули. Вона включає в себе як теоретичну інформацію, так і форму для введення початкових значень для розрахунків.

На рисунку 1 представлена форма для введення початкових даних – електронної пошти, показників заломлення серцевини та оболонки, діаметру серцевини, довжини хвилі, тангенсу електровтрат, довжини волоконної лінії, коефіцієнту Релеєвського розсіювання та власного значення моди.



Рис. 1. Форма користувачем для квартирного користувача

Розрахунки проводяться за допомогою підключеної бази даних. А БД включатиме в себе всі значення, що будуть введені користувачами, а також розраховані значення апертури, режиму доступу, відношення показників заломлення, втрат на поглинання, втрат на розсіювання та міжмодової дисперсії.

Згодом до інформаційної сторінки будуть додані - функція відправки листа на електронну пошту та входу під іменем адміністратору для того, щоб мати доступ до вивантаження статистичних даних.

Література:

1. Канаев А. К., Кудряшов В. А. Комплекс математических моделей системы мониторинга волоконно-оптических линий связи // Известия Петербургского университета путей сообщения. 2008. №3.

2. В.Д. Зюзин, А.В. Коробов, В.В. Чернов Методы производства и оценки качества волоконно-оптических компонентов // Международный журнал гуманитарных и естественных наук. 2020. №9-2.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення