СТВОРЕННЯ УНІВЕРСАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ЗБОРУ ТА ОБРОБКИ ДАНИХ З ДАТЧИКІВ ЛОКАЛЬНОГО ПОЗИЦІОНУВАННЯ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

СТВОРЕННЯ УНІВЕРСАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ЗБОРУ ТА ОБРОБКИ ДАНИХ З ДАТЧИКІВ ЛОКАЛЬНОГО ПОЗИЦІОНУВАННЯ

29.09.2021 21:07

[1. Information systems and technologies]

Author: Ареф’єв І.А., асп., кафедра обчислювальної техніки та програмування, Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, м. Харків; Черних О.П., к.ф.-м.н., доцент, кафедра обчислювальної техніки та програмування, Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, м. Харків; Кучук Н.Г., д.т.н., доцент, кафедра обчислювальної техніки та програмування, Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, м. Харків


Сьогодні Інтернету речей (IoT, Internet of Things) приділяється найпоширеніша увага. Термін «Інтернет речей» (ІР) вперше був введений Кевіном Ештоном у 1999 року. Починаючи з 2009 року у Брюселі при підтримці Єврокомісії щорічно проходять конференції Annual Internet of Things [1]. Відповідно прогнозам аналітиків та Gartner до 2020 року кількість підключених до всесвітньої мережі пристроїв становитиме 26 мільярдів, а дохід від продажу устаткування, програмного забезпечення та послуг становитиме 1,9 трлн дол. [2].  

Сучасний світ все частіше вдається до автоматизації процесів, які раніше здійснювалися тільки вручну. З кожним днем автоматизація процесів полегшує життя сучасної людини – від конвеєрного виробництва до дрібних побутових потреб. Наприклад, такі автоматизовані пристрої, як для прибирання або зволоження повітря в приміщенні дуже допомагають сучасній людині. Системи «розумних будинків» кожен день запобігають аваріям, крадіжкам; допомагають підтримувати необхідний мікроклімат і освітлення в житлових або виробничих приміщеннях; полегшують побут і працю мільйонів людей по всій планеті. Поширення використання IoT-технологій «розумних домів» актуалізує задачі створення систем, які зможуть збирати та аналізувати такі дані. 

У загальному вигляді з інформаційно-комунікаційної точки зору Інтернет речей можна записати у вигляді такої символічної формули:

IoT = Датчики + Дані + Мережі + Послуги.

Сучасні системи розумного будинку є як універсальними (Apple Home Kit, Xiaomi Smart Home), так і вузьконаправленими (Ajax). З огляду на те, що ці системи часто створюються великими комерційними корпораціями, вони підходять для більшості споживачів. Однак, в той же час передача та обробка даних усередині цих систем залишається прихованою, змушуючи людей вдаватися до використання обладнання тільки одного виробника. 

Таким чином, метою дослідження даної роботи є створення відкритого ядра системи, що дозволить розробникам за допомогою документації додавати модифікації та отримувати у кінцевому результаті систему, яка буде відповідати індивідуальним потребам кожного користувача. Стек найсучасніших технологій дозволяє розробити систему, що буде відповідати усім вимогам фундаментальних характеристик таких, як безпека, надійність, динамічність та масштабність.

Література:

1. Newsroom Archive. – Режим доступу www.URL: https://www.gartner.com/en/newsroom/archive.

2. Internetofthings [Електронний ресурс] // Wikipedia. – 2021. – Режим доступу до ресурсу: https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_of_things.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення