ЕЛЕКТРОННИЙ КНИЖКОВИЙ МАГАЗИН - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ЕЛЕКТРОННИЙ КНИЖКОВИЙ МАГАЗИН

30.11.2021 23:07

[1. Information systems and technologies]

Author: Марущак Е.С., магістрант, кафедра комп’ютерних систем та мереж, ІФТКН, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича


Вступ. Метою роботи є створення універсальної wordpress-теми, яка буде слугувати інструментом для створення електронних магазинів та буде легко інтегруватись з системою управління контентом Wordpress і системою електронної комерції Woocommerce.

Аналіз проблеми. Основною особливістю нинішнього суспiльствa є поширення веб-тeхнологiй, ІТ-технологій та iнформaтизaцiї суспiльствa у всiх галузях їхньої дiяльностi. IТ-тeхнологiї розширюють границі сучасного навколишнього свiту тa дають поштовх для того, щоб життя людини поступово змінювалось в кращу сторону. Веб-тeхнологiї представляють собою сукупність прогрaмних, комунiкaцiйних, тeхнiчних інструментів для вирішення завдань оргaнiзaцiї спiльної роботи користувaчiв.

Веб-комерція є важливим підходом бізнес-політики та інструментом задоволення клієнтів всіма товарами та послугами. Зі сторони економіки веб-комерція надає інструмент скорочення шляху реалізації товару від виробництва до споживання. Останнє стає можливим при використанні інтернет-технологій, що мають механізм ефективних прямих взаємовідносин з кінцевим клієнтом. В цьому випадку об’єкти електронної комерції виконують роль, яку зазвичай здійснювали постачальники. Це дає можливість зібрати інформацію про всіх покупців та про всі їхні операції, що надалі дає інструменти виконання маркетингових досліджень. ЕК використовується і для доставки наукових матеріалів, корисної інформації, цифрового медіа-контенту. Перевагою ЕК є суттєве зниження витрат на оформлення та обслуговування договорів. Тому електронні процеси торгівлі мають зниження витрат реалізованого товару, що призводить до зменшення його собівартості. 

Завданням даної публікації є саме представлення розробки електронного книжкового магазину на основі створеної теми та платформи Wordpress+Woocommerce. Це завдання є досить актуальним у зв’язку із поширенням інформаційних технологій та необхідністю подібних сервісів. Для реалізації цього завдання вибрана одна із найпопулярніших платформ. Це зроблено для того, щоб побудована тема була теж окремим програмним забезпеченням та могла бути ще використана веб-програмістами для створення інших електронних магазинів.

Запропоноване технічне рішення. Розроблена wordpress-тема для побудови на її основі веб-сайтів, зокрема електронних магазинів, з використанням самої платформи Wordpress та додаткових плагінів, зокрема Woocommerce. На її основі розроблений електронний книжковий магазин. Окрім цього, з використанням створеної теми може бути розроблений не один десяток сайтів.  

Висновки. Розроблений електронний книжковий магазин складається з адміністраторської та клієнтської частин. Адміністратор електронного магазину може виконувати:

1. Загальні налаштування сайту, зокрема створювати сторінки, записи, меню та інші елементи сайту, а також здійснювати керування ними.

2. Налаштування електронного магазину, а саме створення товарів, категорій, міток, атрибутів та управління іншим функціоналом магазину.

3. Проведення SEO- SMO-оптимізації з використанням додатково встановлених плагінів.

Користувач, тобто покупець має можливість:

o переглядати товари магазину та сайт в цілому;

o здійснювати купівлю товарів;

o керувати своїм профілем;

o залишати відгуки, коментарі, оцінки товарам;

o поширювати товари в соціальні мережі.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення