ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОСТУПУ БАГАТОСТАНЦІЙНОГО ТИПУ CDMA - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОСТУПУ БАГАТОСТАНЦІЙНОГО ТИПУ CDMA

26.09.2021 17:38

[3. Technical sciences]

Author: Орловський В.О., студент, кафедра системного аналізу, Державний університет телекомунікацій, м. Київ


Інформаційний розвиток сьогодні зайняв глобальні місця у житті та розвитку людини. Він спрямований на створення певних умов, що задовольнили б користувачів у використанні нових можливостей на основі створення ресурсів у вигляді інформаційних систем. Все це є інформаційною інфраструктурою, що створює організований зв’язок інформаційних потоків, виконання певної функції та прогрес інформаційних засобів взаємодії.

На даний час найбільш популярною та перспективною технологією доступу багатостанційного типу є CDMA. Її застосовують як систему зв’язку та навігації третього покоління. Ця технологія використовується наприклад в супутниковій системі GLOBALSTAR/GPS для керування рухом суден у вигляді пересилання повідомлень про маршрут руху.

У CDMA використовується кодове розділення сигналів. Кожний користувач, який має доступ до базової станції, може використовувати повний ресурс з частотами. Він є загальнодоступний для всіх абонентів, а базова станція має змогу мати зв’язок одночасно з всіма користувачами. 

Кожний абонент за допомогою кодової модуляції має свій спеціальний код, що робить його унікальним і дозволяє виділити серед інших та з загального радіоефіру.

При розрахунку пропускної здатності каналу зв’язку можуть виникати перерви у роботі сигналу, що викликає після себе втрату частину важливої інформації. У даній ситуації вихідний сигнал представляється як ланцюг Маркова, у якому можливе часткове відновлення сигналів за допомогою взаємної залежності імпульсів. Саме ці імпульси є шляхом до інформаційної безпеки системи. Якщо оцінювати CDMA, то можна виокремити значні переваги:

1. базові станції мають більшу місткість ніж технологія AMPS та GSM; 

2. одна базова станція може покривати велику кількість користувачів, тому дана технологія може бути дешевшою за схожі технології;

3. краща якість звуку ніж в інших технологій таких як AMPS;

4. більш краща конфіденційність даних;

5. краща якість покриття мережі;

6. тривала робота батареї;

7. виділення додаткових смуг частот.

Наявні швидкості, які присутні на ринку для користувачів цілком достатньо для ефективного та комфортного використання, але теоретично подальший розвиток CDMA технології з нарощуванням швидкостей передачі даних зможе тільки покращити передачу даних та зробити її ще більш схожою до провідних систем.

Література:

1. Салтиков А. Р. Дослідження методом моделювання на ПК модулятора-демодулятора багаточастотних М-ічних ортогональних хаотичних широкосмугових сигналів для побудови мереж 3G і 4G / Соболєв А.А. // Видавництво Дім Медіа Паблішер: Журнал T-Comm - Телекомунікації та Транспорт. — 2011. — № 5. — С. 38-42.

2. Антонов В. А. Оцінка втрат інформації при передачі сигналів CDMA при наявності вікон завмирання / Пшеницин К.В., Мульганов С.В. // Видавництво Федеральне державне бюджетне освітня установа вищої освіти «Державний університет морського і річкового флоту імені адмірала С.О. Макарова »: Вісник державного університету морського і річкового флоту ім. адмірала С.О. Макарова. — 2010. — № 3. — С. 1-7. 

3. Сперанський В. С. Оптичні мережі з кодовим розділом абонентів / Клинцов О.І. // Видавництво Дім Медіа Паблішер: Журнал T-Comm - Телекомунікації та Транспорт. — 2013. — № 8. — С. 138.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення