ПОНЯТТЯ РЕЛЯЦІЙНОЇ БАЗИ ДАНИХ ЯК ВІДМОВОСТІЙКОГО КОМПОНЕНТА ВИСОКОНАВАНТАЖЕНОГО БІЗНЕСУ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ПОНЯТТЯ РЕЛЯЦІЙНОЇ БАЗИ ДАНИХ ЯК ВІДМОВОСТІЙКОГО КОМПОНЕНТА ВИСОКОНАВАНТАЖЕНОГО БІЗНЕСУ

14.09.2023 23:17

[1. Information systems and technologies]

Author: Усатенко Максим Володимирович, магістр, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» м. Дніпро


База даних - впорядкований набір логічно взаємопов'язаних даних, що використовуються спільно та призначена для задоволення інформаційних потреб користувачів [1]. Реляційні бази є стандартом при побудові інформаційних систем підприємства [2]. Реляційна база даних (РБД) є однією з основних технологій для збереження та організації даних в інформаційних системах. Вона використовує табличну структуру для організації даних у вигляді рядків і стовпців. Реляційні бази даних дозволяють здійснювати різні операції з даними, такі як додавання, вилучення, оновлення та пошук. 

Робота у високонавантаженому бізнес-середовищі вимагає від організації та її інфраструктури виконання ряду ключових вимог і заходів. Неведемо декілька важливих аспектів для успішної роботи у високонавантажених бізнес-середовищах:





Рис. 1 Аспекти успішної роботи у високонавантажених бізнес-середовищах

Також, до аспектів можливо віднести здатність швидко адаптувати ресурси під змінюючіся вимоги бізнесу,  розподілення та керування навантаженнями між різними компонентами системи. Взагалі, високонавантажене бізнес-середовище вимагає комплексного підходу до проектування, розгортання та управління його інфраструктурою та компонентами для забезпечення надійності, ефективності та безпеки роботи системи.

У високонавантажених бізнес-середовищах, де надійність та доступність даних є критично важливими, реляційні бази даних грають важливу роль як відмовостійкий компонент. РБД надає механізми для гарантії транзакційної цілісності даних. Це означає, що якщо виникає помилка під час операції з даними, база даних може повернутися до консистентного стану. Реляційні бази даних надають можливість регулярно робити резервні копії даних та відновлювати їх у випадку виникнення проблем. РБД можуть бути налаштовані для роботи в режимі реплікації, що дозволяє створювати копії даних на різних серверах. Це забезпечує вищий рівень доступності. Багато реляційних баз даних мають вбудовані механізми відмовостійкості, які дозволяють виявляти та виправляти помилки у випадку непередбачуваних відмов апаратного чи програмного забезпечення. 

Загалом, реляційні бази даних є важливим компонентом в високонавантажених бізнес-середовищах, оскільки вони надають надійність, стійкість до відмов та ефективність у роботі з даними.

Література

1.Бутрин, Л. Реляційна модель бази даних. Збірник тез Ⅷ всеукраїнської студентської науково-технічної конференції «Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання», 2015, 1: 119-120.

2.Адамик О.В., Адамик К.Б. Реляційні бази даних як сучасний стандарт накопичення інформації в комп'ютерній системі бухгалтерського обліку // Сучасні проблеми обліку, аналізу, аудиту й оподаткування суб’єктів господарської діяльності: теоретичні, практичні та освітянські аспекти: Збірник наукових праць за матеріалами ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (29-30 березня 2018 р.). – Дніпро: НМетАУ, 2018. – 747 с. - С. 698-703


_______________________________________________________________________

Науковий керівник: Приходченко Сергій Дмитрович, доцент, кандидат технічних наук, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» м. Дніпро

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення