АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ «ОНЛАЙН СИСТЕМИ ДОНОРСТВА ЛІКІВ» - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ «ОНЛАЙН СИСТЕМИ ДОНОРСТВА ЛІКІВ»

22.09.2023 21:20

[1. Information systems and technologies]

Author: Попелюк Михайло Михайлович, студент, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці; Коцур Максим Петрович, кандидат технічних наук, асистент, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці; Деревянчук Олександр Володимирович, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці


За даними ВООЗ, близько 3 мільярдів людей не мають постійного доступу до основних ліків і медичних товарів. Лише 25% населення можуть дозволити собі необхідне лікування та ліки. У такі моменти життєво важливо знайти вихід. Крім того, необхідно забезпечити доступ до них людям, які потребують ліків і витратних матеріалів. Одним із способів є передача невикористаних ліків через неурядові організації (НУО).

НУО може запам’ятовувати деталі необхідних ліків, може переглядати пожертви, зроблені користувачами, збирати пожертвувані ліки тощо. Користувачі можуть зареєструватися та пожертвувати ліки одній або кільком НУО. У системі користувачі можуть знайти детальну інформацію про громадські організації. Користувач повинен буде заповнити та надіслати форми, вказавши кожну деталь разом із зображеннями ліків, які потрібно передати. За допомогою цього додатку як користувачі (донори), так і громадські організації, зможуть відстежувати свою діяльність, пов’язану з пожертвами.





Рис 1. Централізована платформа збору та видачі невикористаних ліків


Додаток забезпечує швидкий і легкий доступ до медичних товарів для тих, хто їх потребує.


Онлайн-інтерфейс для зручної реєстрації, оцінки та звітності про медичні препарати, який дозволяє швидко дарувати або замовляти ліки «на льоту».


Ретельний відбір і оцінка пожертвуваних ліків для забезпечення їх якості та безпеки.


Захист персональних даних за допомогою сучасних методів шифрування. Зменшення викидів медичних препаратів, тим самим зменшується навантаження на навколишнє середовище.


Можливість інтеграції з іншими медичними та фармацевтичними системами для більш широкого поширення. Сприяння соціальній справедливості шляхом забезпечення доступу до ліків для всіх, незалежно від їхнього фінансового становища.


Партнерство з благодійними організаціями для розподілу ліків там, де вони найбільше потрібні. Надання інформації та освітніх матеріалів користувачам, щоб вони могли зробити усвідомлений вибір щодо донорства та використання ліків.


Можливість локалізації для різних країн і культур, що робить систему донорства доступною і зручною для користувачів у всьому світі.


Система онлайн-донорства ліків – це комплексний підхід до вирішення проблеми невикористаних ліків. Це не тільки забезпечує ефективний перерозподіл ліків і зменшує відходи, але й робить медичну допомогу більш доступною для населення. Прозорість, етичність, локалізація та простота використання роблять цю систему унікальним та ефективним інструментом для забезпечення соціальної справедливості в медичній сфері.


Література:


1.Інформаційні технології в медицині / О. І. Михайлова, В. В. Стадник. «Професіонал», 2016. 15 c.


2.Digital Medicine: Health Care in the Internet Era / Darrell M. West, 2015. 32 с.


3."Управління фармацевтичним ринком в Україні" / О. В. Шевчук. Економіка та управління 2019. 17-29 с.


Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення