ФОНДОВІ РИНКИ ЯК СПОСІБ ОЗНАЙОМИТИСЬ З ІНВЕСТІЦІЯМИ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ФОНДОВІ РИНКИ ЯК СПОСІБ ОЗНАЙОМИТИСЬ З ІНВЕСТІЦІЯМИ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА

28.02.2024 15:08

[2. Economic sciences]

Author: Садіков Ярослав Володимирович, студент, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, м. Харків


Фінансова безпека є однією з найважливіших частин забезпечення щасливого життя для соціуму. Для отримання цього не обійтись без інвестицій. Щоб почати шлях пізнання цієї теми найкраще обрати тему фондового ринку.

Розвиток фондових ринків один із найважливіших чинників розвитку економіки будь-якої країни, що є основним фактом: це критичний елемент у структурі фінансового ринку. Ця форма мобілізації фінансових ресурсів у світовій економіці, інструмент проведення інноваційної політики та інституційного регулювання у державах. 

Сьогоднішній фондовий ринок України знайомиться з етапом свого становлення та значно бачиться у розвитку фондових майданчиків промислу розвиненої країни. З огляду на це розглядаються обставини, особливості та тенденції розвитку фондової біржової торгівлі та інфраструктури світу, загалом та Україною, стан, статус для національної економіки дуже актуальний. 

Щоб досягнути перших результатів у темі інвестицій треба зробити такі дії:

- Вивчити фундаментальні аспекти: розуміння, функції та структура;

- Вивчити змістовність понять «інвестиції» та їх тривалість на фондовому ринку; 

- Розглянути шляхи управління інвестиційною зоною на фондовому ринку;

- Провести фундаментальний аналіз фондового ринку;

- Отримати рекомендації про те, як переконатися в управлінні інвестиційною територією банку.

Аналізуючи інформацію за темою інвестицій людина стикнеться з великою кількістю різних питань: 

Які країни обрати? 

Скільки чекати для отримання прибутку?

Чи не використаю я свій час і гроші марно?

Історія показує, що ознайомлення суспільства з інвестиціями дає великий приріст в економіці та робить суспільство більш заможним та відповідальними до себе.

Епідемія корони у минулі роки показала, що більша частина людей не готова до обставин різкої втрати доходу довше ніж на місяць. Для забезпечення фінансової безпеки потрібно поглиблення знань про інвестиції та фінансову грамотність

В більшості розвинених країн, що перейшли від індустріального до постіндустріального стану, система фінансового захисту населення ставить за мету підтримку зайнятості та інвестування у людський капітал та соціальну інфраструктуру. Це сприяє зниженню рівня бідності та зменшенню соціальних нерівностей у суспільстві. Сучасні моделі фінансового захисту, працюючі у Західній Європі, США, Японії та інших подібних країнах, є прикладом послідовного розвитку, який відображає еволюцію економічної думки щодо цієї сфери соціально-економічних відносин.

У порівнянні з постсоціалістичними країнами, діючі моделі соціального захисту вказаних розвинених країн відображають не лише стабільний розвиток, а й еволюцію у способах формування та регулювання цих важливих сфер. Україна, відтак, відрізняється тим, що процес становлення і розвитку інститутів соціального захисту на ринкових засадах на початку ХХ століття був припинений. Модель фінансового захисту, сформована в умовах радянського періоду, ґрунтувалася на індустріальній моделі економічного розвитку. Її основні принципи залишалися незмінними, і це спричинило кризу в умовах адміністративно-командної економіки, оскільки не враховувалося загальносвітові тенденції соціально-економічного розвитку. Через це наша країна робить перші кроки у становлення власного фондового ринку та інвестицій зі сторони громадян.

Фондових ринок є темою з якою кожному з часом потрібно бути зустрітися, і чим людина раніше ознайомиться з темою тим краще вона реалізує власні можливості.

Отже, фондовий ринок є однією з перших тем для ознайомлення з інвестиціями, для забезпечення людей фінансової грамотності та фінансової незалежності.

Література

1. Ганзюк С.М. Фінансовий ринок / Конспект лекцій. / С.М. Ганзюк – Кам’янське: ДДТУ, 2017. – 64 с.

2. Касьянова Н.В. Фондовий ринок: сучасний стан та перспективи розвитку / Н.В. Касьянова, О.О. Курбанов // Економіка і суспільство. – 2017. – №10. С. 262-265.

3. Стецько М.В. Фінансовий ринок України у контексті глобальної конкурентоспроможності / М.В. Стецько // Економічна думка. – 2016. – №1. С. 158- 168.

4. Шкварчук Л.О. Фінансовий ринок / Навчальний посібник. / Л.О. Шкварчук. – Київ: Знання, 2013. – 382 с.

5. 26. Preet Vihar. Introduction to Financial Markets / Central Board of Secondary Education, 2 // Community Centre, Delhi-110092, 2010. – P. 327

___________________

Науковий керівник: Чатченко Тетяна Вікторівна, кандидат економічних наук, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення