АНТИВІРУСНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

АНТИВІРУСНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВ

14.09.2021 21:06

[2. Економічні науки]

Автор: Мукоріз А.І., студентка, Сумський державний університет, м. Суми


На сьогодні перед кожним власником підприємства постає питання про важливість захисту інформації, що зберігається на персональних комп’ютерах та серверах. З вдосконаленням та розвитком технологій проблема забезпечення інформаційної безпеки стає все більш актуальною. У часи переходу ринку на інформаційно-технологічний простір антивірусні програми стали незмінною частиною будь-якого бізнесу. Найбільшій загрозі проникненню шкідливих вірусів піддаються підприємства, що зберігають конфіденційну інформацію в мережі.

Кожен активний користувач інтернету потребує збереження своїх даних від вірусів, шпигунських ПО та спаму. Захист інформації класично відбувається шляхом встановлення антивірусних програм від одного виробника, які зупиняють проникнення шкідливих файлів на ПК. Цей метод використовують звичайні користувачі або не великі підприємства, у яких обсяг конфіденційної інформації є несуттєвим. 

Існує достатньо велика кількість антивірусних програм, які пропонують забезпечити захист комп’ютера від надходження підозрілих файлів та т. і. Вони виявляють вірус, який вже знаходиться в базі або їх сигнатури [1]. Їх недоліки є значними: неможливість відрізняти вірус від іншої робочої програми, сповільнення роботи комп’ютера в фоновому режимі, помилкове спрацювання. Через це не доцільно сподіватися на захист даних на великих підприємствах лише однією програмою. 

Для цього існують спеціалізовані антивіруси, орієнтовані для захисту бізнесу. Серед найкращих виокремлюють Bitdefender, BullGuard, Панда, Avast, F-Secure, McAfee, Webroot, Kaspersky. Вони забезпечують захист від шахраїв, шкідливих програм й виявляють дуже шкідливі програми. Проте всі ці антивіруси не мають можливостей для підтримання безпечного користування мережею надвеликих підприємств. Їх надійність не передбачає повну захищеність інформації. 

Для захисту від більш масштабних атак ефективним є застосування багаторівневого захисту, що передбачає:

- захист серверів, що забезпечують комунікації з зовнішнім світом;

- захист серверів, що забезпечують внутрішні сервіси;

- робочі станції користувачів.

Звичайні антивірусні програми не гарантують стовідсоткової безпеки, тому цей метод є максимально надійними для застосування у великих компаніях. Технічні засоби щодо захисту інформації включають в себе: персональний міжмережевий екран, антивірусний захист, сегментування інформаційної системи та засоби захисту інформації від несанкціонованого доступу [2].

Кожне сучасне підприємство повинно мати висококваліфікованих спеціалістів, які приділятимуть максимум уваги інформаційній безпеці. Існують різні методи захисту інформації, що дозволяють в більшій чи меншій мірі запобігти кібератакам й забезпечити можливість зменшити щорічні фінансові витрати компаній в результаті впливу вірусних атак. Застосування комплексного захисту дозволяє контролювати усі можливі точки проникнення вірусу. 

Література:

1. Комплексный подход к защите компании от вредоносного кода. АО «ДиалогНаука» - системный интегратор в области информационной безопасности. URL: https://www.dialognauka.ru/press-center/article/7516/ 

2. Босова Е. Д., Селищев В. А. Защита от вредоносного програмного обеспечения с помощью комплекса легитимных програних продуктов. Известия ТулГУ. Технические науки. 2020. № 3. URL: https://cyberleninka.ru/article/n/zaschita-ot-vredonosnogo-programmnogo-obespecheniya-s-pomoschyu-kompleksa-legitimnyh-programmnyh-produktov/viewer 

________________ 

Науковий керівник: Яценко В.В., к.т.н., доцент, кафедра економічної кібернетики, Сумський державний університет, м. Суми



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення