КРОСПЛАТФОРМНЕ КОМП’ЮТЕРНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ЗАВДАННЯМИ НА ОСНОВІ КЛАСИЧНОЇ ЗАДАЧІ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

КРОСПЛАТФОРМНЕ КОМП’ЮТЕРНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ЗАВДАННЯМИ НА ОСНОВІ КЛАСИЧНОЇ ЗАДАЧІ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ

30.01.2023 02:05

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Гречанюк Юрій Олександрович, магістрант, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці


Вступ. Метою є розробка системи кросплатформних застосунків, що забезпечить роботу команди спеціалістів процесами додавання завдань, проектів, працівників в команду, видалення, відстеження та відмітка про виконання завдань, призначення завдань, зокрема і з допомогою розв’язаної угорським методом задачі про призначення.

Аналіз проблеми. Таск-менеджмент – це багаторівневий процес роботи із задачами: від планування і опису до прийняття результатів, роботи над помилками і, за необхідності, повторення. Таск-менеджмент передбачає управління всіма складовими задач: час, гроші, люди, обладнання тощо.

Управління задачами – важлива частина project-менеджменту. Якщо у команді не знають, як ефективно управляти задачами, то неодмінно постане питання про те, як вкластися в терміни і зрештою завершити проект достойним результатом. Управління задачами дуже важливе, бо багато в чому від нього залежать: стабільно високий рівень продуктивності команди за рахунок того, що навантаження розподілене рівномірно; просування проекту згідно графіку, бо все розплановано і ясно, яка задача скільки часу займає, а також зрозуміло, чи все виконується вчасно; формування злагодженості навіть великих команд. Цьому сприяють поміж іншого так звані крос-командні задачі, коли над одним завданням працюють співробітники, наприклад, з різних департаментів; оптимізація прийняття рішень. Цьому сприяє те, що добре структурована робота з задачами дозволяє у будь-який момент зрозуміти ситуацію у проекті в цілому і прийняти рішення, спираючись на актуальні дані.  

Управління задачами безсумнівно необхідний та актуальний процес, але виконувати його без відповідного програмного забезпечення довго, нудно та, навіть, трішки, безглуздо. Існує багато таск-менеджерів, серед яких є ті, що володіють стандартним функціоналом, можуть працювати через мережу, є кросплатформними, простими, зручними та інтуїтивно-зрозумілими в роботі. 

Запропоноване технічне рішення. Розроблена система кросплатформних застосунків для роботи деякої групи спеціалістів, деякої команди в рамках виконання проектів. Це можуть бути працівники будь-якої компанії, зокрема ІТ-компанії. При створенні застосунків витримані основні необхідні функціональні особливості до схожих продуктів, зокрема:

• Простота, зручність та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс.

• Кросплатформність застосунків.

• Гнучкі налаштування для СУБД та гнучкий для цього код, що реалізований зокрема з допомогою Entity Framework та платформи .NET в цілому.

• Стандартний функціонал таск-менеджерів: додавання, видалення та відмітка про виконання завдань, створення проектів та додавання працівників, перегляд виконаних та невиконаних.

Окрім цього, застосунок, що орієнтований на роботу менеджера містить функціонал для обчислення задачі про призначення, що дає змогу визначати найоптимальніший варіант призначення працівників на завдання. Останнє робиться на основі певних оцінок ефективності, тобто коли є числова характеристика ефективності виконання конкретного завдання конкретним працівником.

Застосунки створені в Microsoft Visual Studio – Preview 2022 з використанням технології для роботи за базами даних Entity Framework та кросплатформної технології MAUI. З допомогою останньої і створена можливість реалізації вихідних продуктів застосунків під операційні системи MacOS, iOS, Windows, Android. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення