ВИКОРИСТАННЯ ДАТЧИКА КОНТРОЛЮ ТЕМПЕРАТУРИ У СИСТЕМАХ ІЗ ЧИСЛОВИМ КЕРУВАННЯМ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ВИКОРИСТАННЯ ДАТЧИКА КОНТРОЛЮ ТЕМПЕРАТУРИ У СИСТЕМАХ ІЗ ЧИСЛОВИМ КЕРУВАННЯМ

05.05.2022 21:52

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Гура Володимир Тарасович, аспірант, факультет електроніки та комп’ютерних технологій, кафедра радіоелектронних та комп’ютерних систем, Львівський національний університет імені Івана Франка, м. Львів; Краснопольська Софія Романівна, студент, факультет електроніки та комп’ютерних технологій, Львівський національний університет імені Івана Франка, м. Львів


Сучасні мікрокомп’ютери можуть розрізняти об’єкти, відфільтровувати шуми, визначати предмети та об’єкти і навіть визначити теплові впливи. Революція  в давачах дала нам щось більше, ніж технічний досвід: крихітні, високоякісні, дешеві, низькоенергетичні, пов’язані компоненти, а також нові процеси та промислові потужності, щоб реалізувати їх у виликому обсязі. Кожна плата - це колекція цікавого обладнання, більша частина якого розроблена спеціально для випадку використання потративних пристроїв, але, витягнувши його з цього контексту, можна використовувати цікаві враження за межами портативності. Управління приладоми стане стандартною функцією, а високопродуктивні датчики та управління перетворять промислову автоматизацію, будівлі та нашу взаємодію з навколишнім світом.

Ця продуктивна система підключена з допомогою апаратної трансформації обіцяє стати найбільшою частиною обчислювальної революції на сьогоднішній день. І його живлення значною мірою буде новим класом мікроконтролерів, що надає ряд вбудованих переваг, серед яких: ціна, функціональність продуктивність та вартість.

Arduino - апаратно-програмна платформа із середовищем розробки на мові Processing. Перш ніж нові мови стали доступними для мікроконтролерів, доступними були два варіанти: C та Assembly.

C - популярна мова мікроконтролера, хоча вона була розроблена на початку 1970-х. Для використання з мікроконтролерами C добре функціонує, оскільки він має можливість обробляти виділення пам’яті, виконуючи при цьому складні функції, такі як оператори if, цикли та математичні вирази. Assembly пропонує альтернативу C з кількома перевагами. Assembly - це застаріла мова, яка часто використовує специфічний для пристрою код, який перетворюється за допомогою утилітної програми асемблера. Використовуючи цю мову, користувач має прямий доступ до центрального процесора, де процедури можна ретельно відрегулювати для точних програм синхронізації. 

DS18B20 - це цифровий температурний датчик, що має безліч корисних функцій. По суті, DS18B20 - це цілий мікроконтролер, який може зберігати значення вимірювань, сигналізувати про вихід температури за встановлені межі (самі межі ми можемо встановлювати та змінювати), змінювати точність вимірювань, спосіб взаємодії з контролером та багато іншого. Все це у дуже невеликому корпусі, який, до того ж, доступний у водонепроникному виконанні.

Результатом досліджень є інформація щодо популярного датчика для класифікації прогнозів теппературного стану та його реалізації за допомогою мікроконтролера Arduino. Однак, такий напрям, який постійно зростає, і завжди є нова модель, на яку можна очікувати і розширювати межі можливостей, при збільшенні якості та спаданням часу обробки. Удосконалення алгоритмів відкривають перспективи для розробки моделей, що полегшить роботу людині. Контролер отримує дані з датчика та відображає їх. Ця проста зручна система, яку можна використовувати у багатьох випадках.

Література:

1. Arduino: A Technical Reference: A Handbook for Technicians, Engineers, and Makers (In a Nutshell), 2016 22(10)

2. Петін В.В.Створення розумного будинку на базі Arduino, 2010., 499 с. 

3. Krizhevsky, A., Sutskever, I. and Hinton, G.E., 2012. Imagenet classification with deep convolutional neural networks. In Advances in neural information processing systems



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення