ПІДХОДИ ДО МОНІТОРИНГУ ТЕРМІНАЛЬНИХ СИСТЕМ НА ХМАРНІЙ ПЛАТФОРМІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ПІДХОДИ ДО МОНІТОРИНГУ ТЕРМІНАЛЬНИХ СИСТЕМ НА ХМАРНІЙ ПЛАТФОРМІ

14.09.2021 22:14

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Гармаш Є.К., студент, кафедра Електронних обчислювальних машин, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


З активним розвитком Інтернету все більше інфраструктурних рішень використовують хмарні платформи. Термінальні системи на хмарній платформі – це такі системи, що дозволяють обробляти дані в веб-орієнтованому середовищі [1-2]. 

Метою доповіді є огляд методів моніторингу роботи термінальних систем на хмарній платформі. Як правило моніторинг відбувається за допомогою програмного забезпечення, що вже надається провайдерами, які надають доступ до хмарних сервісів.

Основним методом моніторингу термінальних систем на хмарних платформах є пакет інструментів на базі API. Розлядаючи рішення платформи Azure – Azure Monitor, можна сказати, що інструмент дає можливість отримувати дані моніторингу, створювані ресурсами Azure, а також аналіз таких даних і створення сповіщень про них за допомогою функцій Azure Monitor. Це дозволяє збирати аналогічні дані моніторингу з віртуальних машин Azure і працювати з ними, але з рядом відмінностей.

Метрики платформи збираються автоматично для віртуальних машин, але тільки для комп'ютера віртуальної машини. Для збору даних по продуктивності з операційної системи на віртуальній машині необхідний агент. Віртуальні машини не створюють журнали ресурсів, які дозволяють детально аналізувати операції, виконані з ресурсом Azure. Для збору даних журналів з операційної системи на віртуальній машині використовується агент. Інструмент дозволяє створити параметри діагностики для віртуальної машини, щоб передавати метрики платформи в інші місця, наприклад сховище і концентратори подій, але ці параметри можна налаштувати на порталі Azure. Більшість провайдерів хмарних платформ має в своєму складі адміністративну панель (рисунок 1), яка входить до пакету використання послуг. API цих панелей, можна вивести до консолі, і адміністратор може бачити, хто саме з команди має доступ до яких ресурсів, та використовує їх. 



Рисунок 1 – Приклад моніторингової системи Azure Monitor 

Таким чином, моніторинг термінальних систем – дуже важлива задача, яка вирішується розробкою моніторингових систем віртуальних машин на хмарних платформах. 

Література:

1. Ткачов В.М. Аналіз методів забезпечення відмовостійкості оверлейних мереж / В.М. Ткачов, К.П. Гвоздецька // Проблеми інформатизації : тези доп. 8-ї міжнар. наук.-техн. конф., 26-27 листопада 2020 р., м. Черкаси, м. Харків, м. Баку, м. Бельсько-Бяла. Т. 1 / Черк. держ. технолог. ун-т [та ін.]. – Харків, 2020. – С. 44.

2. Hunko M.A. Development Of A Module For Sorting The Ip-Addresses Of User Nodes In Cloud Firewall Protection Of Web Resourсes / M.A. Hunko, V.M. Tkachov // Дев’ята міжнародна науково-технічна конференція «Сучасні напрями розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та засобів управління». – Баку-Харків-Жиліна. – 11-12 квітня 2019 р. – С. 30.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення