АПАРАТНО-ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛОГІСТИКИ ПРАЛЕНЬ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

АПАРАТНО-ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ЛОГІСТИКИ ПРАЛЕНЬ

14.09.2021 22:09

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Гайдамашко А.О., магістрант, кафедра комп’ютерних систем та мереж, ІФТКН, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці


Вступ. Мета роботи полягає в розробці апаратно-програмного комплексу для автоматизації всіх ланок роботи прального підприємства, а саме для автоматизації маршрутних листів та підрахунку білизни для водія, сортування та менеджменту білизни в цеху, адміністративного контролю за роботою системи та працівників з боку керівництва, звітності, доступності для кінцевого замовника послуг, а також для загального пришвидшення роботи підприємства та мінімізації помилок на кожному етапі роботи підприємства.

Аналіз проблеми. Загальний та стрімкий розвиток інформаційних технологій відкриває можливості нових методів та підходів для більш ефективного ведення бізнесу на всіх етапах роботи підприємства.

Окрім загальних проблем, які переживає український бізнес в цілому, а саме: ведення обліку та контроль за працівниками, автоматизація процесів та оптимізація роботи з клієнтами, для пральної галузі існує особлива проблема – підрахунок та інвентаризація білизни. Для вирішення цієї проблеми, пропонується використання RFID міток та RFID антен.

В сфері прального бізнесу на українському ринку, зараз відбувається перехід від звичних, та здебільшого застарілих, методів до нових. Оскільки це досить вузька сфера діяльності, процес цей відбувається повільно, вибір готових продуктів є обмеженим, а через потребу в апаратному забезпеченні цей процес ще більш сповільнюється.

Апаратно-програмний комплекс є одним із найкращих рішень для роботи промислових пралень. Він дозволяє виконувати збір, зберігання та обробку усіх даних пов’язаних з робітниками, клієнтами, білизною, замовленнями, етапами замовлень, подіями та всіма іншими моментами роботи подібних підприємств. Контроль на кожному етапі роботи, зокрема на етапах збору білизни в мішки, автоматичного підрахунку безпосередньо в авто, сортування білизни в цеху дозволяють пришвидшити роботу в вузьких місцях та з легкістю обійти будь-які труднощі, пов’язані із невірним підрахунком, сортуванням чи втратою білизни. Робота пралень з таким апаратно-програмним комплексом надає значні переваги перед конкурентами в даній галузі.

Запропоноване технічне рішення. Розроблений мною апаратно-програмний комплекс містить в собі:

• адміністративний інструмент для роботи з клієнтами, їх базою білизни, замовленнями, фінансами та працівниками підприємства;

• інструмент водія для контролю задач, маршрутів та легкого підрахунку отриманих мішків з білизною;

• інструмент працівника цеху для прийому, сортування та дефектування білизни, отриманої від клієнта;

• апаратний комплекс з RFID мітками та антенами, який забезпечує ідентифікацію білизни та дозволяє працювати всій системі в цілому;

Висновки. Практична цінність полягає в розробці апаратно-програмного комплексу, який дозволяє автоматизувати роботу промислової пральні. Він складається з апаратного устаткування у вигляді RFID міток та RFID антен, для яких розроблені драйвери, та програмного забезпечення у вигляді загального серверу та веб-додатку, який можна використовувати на всіх пристроях з виходом в інтернет. Дана система дозволяє зберігати інформацію про клієнтів, їх білизну, історію замовлень та взаємодії з клієнтом, всіх працівників, їх ролі, виконані і заплановані задачі та всю іншу додаткову інформацію. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення