ХМАРНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ РОЗПОДІЛЕНОЇ ОБРОБКИ ДАНИХ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

ХМАРНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ РОЗПОДІЛЕНОЇ ОБРОБКИ ДАНИХ

30.09.2021 20:31

[1. Информационные системы и технологии]

Автор: Мартиненко К.В., студентка, кафедра електронних обчислювальних машин, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


Інформаційні системи, які побудовані на базі комп’ютерних мереж [1], забезпечують розв’язання ряду задач: зберігання, обробка даних, організація доступу користувачів до них, передача даних та результатів обробки користувачам. Потреба в даних колективного використання останнім часом все більше і більше набирає оборотів. Це і привело до підвищеної уваги до різних систем розподіленої обробки даних. Під розподіленою обробкою даних розуміють обробку даних кількома територіально розділеними комп’ютерами.

Метою доповіді є огляд теми хмарного середовища для розподільної обробки даних.

Одним з найперспективніших на даний час методів розподіленої обробки даних є використання grid-технологій. За принципами grid-технологій зараз досить активно розвивається новий метод використання програмного забезпечення, який називають хмарними обчисленнями [2]. За такою моделлю користувачі мають доступ до власних даних, але не можуть впливати і не повинні турбуватися про інфраструктуру, операційну систему та саме програмне забезпечення, з яким вони працюють. «Хмарою» називають мережу Інтернет, яка приховує усі технічні деталі та дає змогу людям користуватися потрібними програмами без власного обладнання.

Хмарна обробка даних – це набір концепцій, у рамках яких інформація постійно зберігається на серверах в Інтернеті і тимчасово кешується на клієнтській стороні, наприклад, на персональних девайсах. Хмарна обробка даних як концепція включає в себе поняття «Програмне забезпечення як послуга» (Software as a Service – SaaS (рис 1) ) та інші технології, які дають упевнитися, що мережа Інтернет у змозі задовольнити потреби користувачів в обробці даних.



Рисунок 1 - SaaS

Література:

1. Ткачов В.М. Метод передачі даних в комп’ютерній мережі проміжного зберігання даних складної інформаційної системи / В.М. Ткачов // Системи управління, навігації та зв’язку. – Полтава: Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, 2017. – № 3 (43). – С. 117-119.

2. Ткачов В.М. Аналіз методів забезпечення відмовостійкості оверлейних мереж / В.М. Ткачов, К.П. Гвоздецька // Проблеми інформатизації : тези доп. 8-ї міжнар. наук.-техн. конф., 26-27 листопада 2020 р., м. Черкаси, м. Харків, м. Баку, м. Бельсько-Бяла. Т. 1 / Черк. держ. технолог. ун-т [та ін.]. – Харків, 2020. – С. 44.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення