БАГАТОШАРОВА ВІРТУАЛЬНА МЕРЕЖА - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

БАГАТОШАРОВА ВІРТУАЛЬНА МЕРЕЖА

30.09.2021 21:38

[1. Информационные системы и технологии]

Автор: Яковенко К.О., студент, кафедра електронних обчислювальних машин, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


У наші дні до Інтернету підключено більше людей, ніж будь-коли раніше. Але з ростом цієї глобальної мережі зростає і постійно розвивається загроза кібербезпеки, яка турбує багатьох користувачів Інтернету.

Метою доповіді є огляд технології багатошарової (подвійної) мережі.

Для боротьби з постійно зростаючими загрозами конфіденційності та заради безпеки в Інтернеті розроблено багато програмного забезпечення, включаючи VPN та багатошарові VPN. [1]

Багатошаровий VPN - це декілька віртуальних мереж, з’єднаних між собою. За допомогою VPN між користувацьким комп’ютером та сервером VPN створюється зашифрований тунель. Весь відправлений користувачем трафік спочатку зашифровується VPN, а потім направляється через цей тунель на сервер. Подвійний VPN додає до цього рівняння ще один захищений тунель та сервер.

Якщо користувацький VPN зазвичай пропонує 256-бітове шифрування AES, використання подвійного VPN не означає, що у вас тепер є 512-бітове шифрування. Використання подвійного VPN просто означає, що трафік перенаправляється та зашифровується двічі.

Хоча існують різні типи багатошарових VPN, основна ідея полягає у використанні двох (або більше) безпечних тунелів разом. Спочатку між користувацьким комп’ютером та VPN створюється зв’язок. Потім між першим і другим сервером встановлюється другий зашифрований тунель.

Один з типів налаштування багатошарового VPN - це «вкладений ланцюжок», у якому використовуються дві або більше різних служб VPN з різним розташуванням. "Вкладений ланцюжок" пропонує посилений захист даних, які можуть бути скомпрометовані.



Рисунок 1 – принцип роботи «вкладеного ланцюжка»

В ідеальному виді весь трафік шифрується та перенаправляється послідовно через декілька захищених тунелів. Це те, що відоме як каскадування серверів VPN - основна ідея подвійних VPN. За допомогою подвійного VPN реальна IP-адреса користувача маскується двічі, а не лише один раз. [2]

Таким чином, забезпечення безпечної передачі даних через мережу Інтернет це досить важлива задача. Слід зазначити, що хоча подвійний VPN пропонує додатковий захист для тих, хто цього потребує, один VPN-сервер від преміум-провайдера задовільнить буденні потреби більшості користувачів через те, що багатошарова мережа VPN уповільнює швидкість передачі даних, а один сервер швидко справляється із поставленою задачею.

Література:

1. Коваленко А.А. Метод забезпечення живучості комп’ютерної мережі на основі VPN-тунелювання / А.А. Коваленко, Г.А. Кучук, В.М. Ткачов // Системи управління, навігації та зв’язку. – Полтава: Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, 2021. – № 1 (63). – С. 90-95.

2. Tkachov, V., Bondarenko, M., Ulyanov, O., & Reznichenko, O. (2019, December). Overlay Network Infrastructure for Remote Control of Radio Astronomy Observatory. In 2019 IEEE International Conference on Advanced Trends in Information Theory (ATIT) (pp. 161-165).



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення