УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ТА РИЗИКІВ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ТА РИЗИКІВ

22.10.2023 18:43

[2. Экономические науки]

Автор: Мінченко Ірина Михайлівна, здобувач магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», Сумський національний аграрний університет, м. Суми


Результативність діяльності сучасних підприємств залежить від наявного ресурсного потенціалу та оптимального поєднання,ефективного використання його складових, тобто управління ресурсним потенціалом. Підприємства в умовах невизначеності змушені адаптуватися до нових реалій функціонування, а керівники – навчитися приймати нестандартні управлінські рішення, що підвищує рівень ризику отримати негативні наслідки. 

Ресурсний потенціал розглядається як узагальнена, збірна характеристика ресурсів, представлених у певному місці, у певний момент часу. За етимологією термін «потенціал» означає «приховані можливості», які за сприятливих умов можуть перетворитися у «реальні можливості» [1, с. 656]. Ресурсний потенціал підприємства варто розглядати як систему наявних ресурсів і тих, які можна залучити у майбутньому з урахуванням умов зовнішнього середовища, а також спроможність підприємства мобілізувати необхідні ресурси у потрібний момент [2, c. 77]. Погоджуємося з думкою Буняк Н.М. та Тимощук О.В., що управління ресурсним потенціалом підприємства є цілеспрямованим впливом за допомогою управлінських важелів на процес формування, раціонального використання, трансформації та відновлення ресурсів і взаємозв’язків між ними у відповідності до змін внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства з метою забезпечення його ефективного функціонування [3, с. 30].

Невизначеність може виникати внаслідок відсутності достовірної, повної інформації, її складність та тривалу обробку, неможливість спрогнозувати наслідки прийнятих управлінських рішень певний час [4, с. 150]. У свою чергу, якщо неможливо достовірно передбачити результат діяльності, то підвищується рівень ризику отримання негативних наслідків [5, с. 189].

На нашу думку, зменшенню негативного впливу невизначеності та рівня ризикованості при управлінні ресурсним потенціалом підприємства сприятиме реалізація загальних функцій менеджменту (планування, організування,мотивація та контроль). На кожному етапі управління ресурсним потенціалом, в межах виконання загальних функцій, при їх органічному поєднанні можна досягнути необхідного управлінського результату та стратегічних цілей підприємства в цілому.

Література

1. Хромушина Л.А. Ресурсний потенціал аграрних підприємств як сучасна економічна категорія. Формування та перспективи розвитку підприємницьких структур в рамках інтеграції до європейського простору. Збірник матеріалів Міжн. наук.-практ. конф. (заочна форма, 27 березня 2019 р., м. Полтава) / Полтава: Полтавська державна аграрна академія, 2019. С. 656–657. 

2. Смолич Д.В., Тимощук І.В. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та модель управління в сучасних умовах господарювання. Економічний простір. 2020. № 153. С. 75–82. URL: http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/455/443 (дата звернення: 17.10. 2023).

3. Буняк Н.М., Тимощук О.В. Особливості управління ресурсним потенціалом підприємства в умовах кризових явищ. Науковий погляд: економіка та управління. 2023. № 2 (82). С. 28–33. URL: http://212.1.86.13/jspui/bitstream/123456789/5560/1/7.pdf (дата звернення: 16.10.2023).

4. Решетило В.П., Федотова Ю.В. Невизначеність та ризик: співвідношення понять та специфіка прийняття рішень. Економіка та управління підприємствами. 2020. Випуск №3 (77). С. 149–154.

5. Грідін О. В., Дудник О. В., Руденко С. В. Сутність, місце та сучасне значення ризик-менеджменту в управлінській парадигмі організації. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка. 2018. № 191. С. 188–201. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2018_191_21 (дата звернення: 17.10.2023).

_____________________________________________________________________________

Науковий керівник: Хромушина Людмила Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент, Сумський національний аграрний університет, м. Суми

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення