ВИКОРИСТАННЯ МОДЕЛЕЙ МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ АНАЛІЗУ КРИПТОВАЛЮТНОГО РИНКУ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

ВИКОРИСТАННЯ МОДЕЛЕЙ МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ АНАЛІЗУ КРИПТОВАЛЮТНОГО РИНКУ

05.05.2022 21:28

[1. Информационные системы и технологии]

Автор: Гура Володимир Тарасович, аспірант, факультет електроніки та комп’ютерних технологій, кафедра радіоелектронних та комп’ютерних систем, Львівський національний університет імені Івана Франка, м. Львів; Cидор Роман Андрійович, студент, факультет електроніки та комп’ютерних технологій, Львівський національний університет імені Івана Франка, м. Львів


Потреба в роботі призначена для ознайомлення із моделями машинного навчання для аналізу даних, визначення їх ефективності та точності передбачення коливань криптовалютного ринку є яктуальною для сьогодення. Також моделі потребують системи керування із виводом даних на графіки, які легко обробляти та аналізувати. 

Реалізація веб-сайту для створення користувацького інтерфейсу, серверної частини та бази даних. Проект розгорнуто і мережі Інтернет за допомогою сервісу Microsoft Azure. Результати використовуються для порівняння ефективності моделей аналізу.

Одне із найбільш популярних слів зараз – «криптовалюта». Дана сфера чи не найпопулярніша і найпрогресивніша у сучасному світі. Мільйони людей щодня купують і продають її, а від недавна її почали використовувати не тільки як спосіб зберігання грошей, а і як платіжні інструменти, які можна використовувати і повсякденному житті. Цілі держави займаються розвитком у даній сфері, адже вважають, що за цим майбутнє. 

Такий попит викликає потребу у прогнозуванні руху ціни на ту, чи іншу криптовалюту, для того, щоб визначати момент, коли треба купувати і коли продавати. Вирішити цю задачу можна за допомогою моделей машинного навчання, які аналізують дані. Метою проекту – є створення веб-сайту, який за допомогою, власне, таких моделей, буде прогнозувати ціну на криптовалюти.

На даному етапі існує дуже мало сервісів, які можуть із достатньо великою долею ймовірності передбачити рух ціни криптовалюти. Через це криптоінвестори зазнають великих втрат, адже рух ціни дуже важко передбачити неозброєним оком. 

Саме для вирішення такого роду проблем і випикає потреба у створенні даний веб-сайту. Використання моделей машинного навчання допоможе більш точно прогнозувати напрямок руху ринку і, відповідно, сигналізувати про дії, які краще зробити на даному відрізку часу. Це повинно спростити життя не лише новачкам у даній сфері, але і більш досвідченим торговцям, які звикли власними силами проводити технічний аналіз графіків коливань ціни криптовалют.

Основною функцією веб-сайту є прогнозування ціни криптовалюти. У зв’язку з цим  необхідно підібрати декілька моделей поведінки, які найбільш точно прогнозують рух ціни, опираючись на дані, отримані із графіків, які відображають цінові коливання у минулому. Також необхідно виводити отримані за допомогою аналізу дані на графіки, щоб покращити візуальне сприйняття для користувача сайту. 

Ще однією функцією сайту буде система сповіщень, які будуть підказувати користувачеві, яку дію краще виконати у той чи інший момент часу. 

Функціонал такого веб-сайту покликаний спростити процес торгування на криптовалютній біржі, та сприяє підвищенню доходів торговців. Понижує поріг розуміння ринку, також знижує ризики при інвестування, що є надзвичайно важливим, особливо для початківців.

Література:

1. Steve “ardalis” Smith. Architectiong Modern Web Applications with ASP.NET Core and Microsoft Azure.

2. Dino Esposito. Microsoft .NET: Architecting Applications for the Enterprise, Second Edition.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення