ОГЛЯД ТИПІВ ОПТИЧНИХ КАБЕЛІВ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ОГЛЯД ТИПІВ ОПТИЧНИХ КАБЕЛІВ

07.12.2021 21:19

[1. Information systems and technologies]

Author: Самойленко Є.О., студент, кафедра електронних обчислювальних машин, Харківський національний університет радіоелектроніки


Як правило, існує три типи оптоволоконних кабелів: два скловолокна – одномодовий оптичний кабель та багатомодовий оптичний кабель, а також пластикове оптичне волокно (plastic optical fiber-POF).

Одномодовий кабель: "режим" в оптоволоконному кабелі відноситься до шляху, яким передає світло. Одномодове волокно має менший діаметр сердечника 9 мікрон (точніше 8,3 мікрона) і тільки дозволяє одній довжині хвилі та шляхи передачі світла, що значно зменшує віддзеркалення світла та зменшує згасання. Трохи дорожче, ніж багатомодові аналоги, одномодовий оптоволоконний кабель часто використовується в мережевих з'єднаннях на великі відстані.




Рисунок 1 – багатомодовий кабель

Багатомодове оптичне волокно має більший діаметр сердечника, ніж одномодове оптичне волокно, що дозволяє передавати кілька шляхів та кілька довжин хвиль світла. Багатомодове оптичне волокно доступне у двох розмірах: 50 мікрон та 62,5 мікрон. Зазвичай використовується на короткі відстані, у тому числі застосування патч-корду, такі як оптоволокно до настільного комп'ютера або патч-панель для обладнання, застосування даних та аудіо/відео в локальних мережах. Згідно з розподілом показника заломлення волокна, багатомодове волокно може розділити на два типи: Step-Index vs багатомодове волокно Graded-Index .

POF - це step-index оптичне волокно з великим осердям з типовим діаметром 1 мм. Великий розмір дозволяє легко поєднувати велику кількість світла від джерел та роз'ємів, які не повинні бути високою точністю. Таким чином, типові витрати на з'єднувачі становлять 10-20% стільки ж, скільки для скловолокна, і закладення проста. Він є пластиковим, він більш міцний і може бути встановлений в хвилинах з мінімальними інструментами та навчанням. Для додатків не вимагають великої пропускної спроможності на великі відстані, POF стає більш конкурентоспроможним, що робить його життєздатним варіантом для настільних локальних мереж та низькошвидкісних коротких ліній зв'язку.

Література:

1. Hunko M. A. The software tool for identifying the cellular network status of a mobile device under the Android operating system / M. A. Hunko, K. A. Voropaeva // Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті : матеріали 25-го Міжнародн. молодіжн. форуму, 20-22 квітня 2021 р. – Харків : ХНУРЕ, 2021. – Т. 5, секція 4. – С. 102-103.

2. Гунько М. А. Розробка моделі інтелектуальної мобільної системи для своєчасного запобігання механічних перешкод / М. А. Гунько // "Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 49)" : матеріали Міжнар. наук. Інтернет-конф., 10 червня 2020 р. – Тернопіль, 2020. – С. 7–8.

3. Hunko M. A. Method for determining the mobile network line occupancy of Android device / M. A. Hunko, D. V. Hrecmak // Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті : матеріали 25-го Міжнародн. молодіжн. форуму, 20-22 квітня 2021 р. – Харків : ХНУРЕ, 2021. – Т. 5, секція 4. – С. 104-105.

4. Ruban I. Securing the Internet of Things via VPN technology [Електронний ресурс] / I. Ruban, M. Hunko, K. Hvozdetska // 2021: Fifth International Scientific and Technical Conference "COMPUTER AND INFORMATION SYSTEMS AND TECHNOLOGIES" INFOCOMMUNICATION NETWORKS AND TECHNOLOGIES. – 2021



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення