ВЕБ-СЕРВІС ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ РОБОТИ МЕРЕЖІ СКЛАДІВ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ВЕБ-СЕРВІС ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ РОБОТИ МЕРЕЖІ СКЛАДІВ

20.02.2023 20:26

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Вакарюк Денис Володимирович, магістрант, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці


Вступ. Метою є розробка веб-системи для додавання, видалення менеджерів, складів, товарів та їх категорій, з функціоналом пошуку та фільтрації товарів, модифікації кількості товарів.

Аналіз проблеми. Актуальність роботи пов’язана з розвитком діджиталізації в різних сферах, зокрема в сфері бізнесу. Останній є рушієм економіки і від ефективності його роботи залежить стабільність розвитку економіки тієї чи іншої країни. Одним із процесів бізнесу, що підлягає діджиталізації є процес обігу товарів по складах, магазинах з можливістю їхнього продажу та нових надходжень. Моніторинг таких процесів є важливим як, для власника мережі таких точок, так і безпосередньо для працівників. Комп’ютерні системи, зокрема веб-орієнтовані, сильно спрощують такі процеси, оскільки об’єднують дані в одну базу даних, дозволяють моніторити все і з одного місця.

При створенні програмних застосунків актуальним є також і вибір стеку технологій. В рамках розробки вибраний стек .NET-технологій, що дає можливість зручними інструментами працювати з базами даних, створювати архітектурні шаблони MVC на основі мови програмування C#. 

Запропоноване технічне рішення. Створений веб-застосунок призначений для автоматизації процесів роботи мережі складів, магазинів із одним центральним офісом. Кожна з таких точок може бути представлена одним, або декількома менеджерами, які мають свою панель управління в розробленому застосунку. Адміністратор мережі, тобто менеджер центрального офісу, через авторизацію має доступ до управління даними магазинів, складів, товарів та категорій товарів, менеджерів та функціоналом пошуку конкретного товару по магазинах. Менеджер рядового магазину немає таких можливостей, як адміністратор, та володіє лише інформацією про товари свого магазину, може змінювати кількість товарів через бізнес-процеси надходження та продажу товарів. Окрім цього, володіє функціоналом пошуку товарів по інших магазинах, у випадку, якщо необхідна інформація для наявності того чи іншого товару на складах.

Застосунок розроблений на платформі .NET у середовищі Microsoft Visual Studio з використанням: 

• об’єктно-орієнтованої мови програмування C#, 

• фреймворку для роботи з базою даних Entity Framework, 

• технології розробки веб-застосунків ASP.NET MVC,

• архітектурного шаблону MVC.

Останнє дало ряд переваг, зокрема:

1. Платформа .NET може дати можливість використовувати всі свої можливості та складові, що частково і зроблено.

2. Entity Framework дозволив написати код, який максимально не залежить від вибраної СУБД, оскільки  вся робота з даними виконується на рівні сутностей, тобто моделей, тобто класів програми, а для зміни СУБД необхідно тільки підключити відповідний провайдер даних та змінити рядок підключення до БД.

3. ASP.NET дозволив створити веб-застосунок, і як звичайний веб-елемент, він доступний з будь-якої точки світу за наявності мережі інтернету, що дає змогу мережі складів, магазинів розвиватись не обмежуючись відстанями.

4. Архітектурний шаблон MVC дав можливість розділити структуру застосунку на три типи компонентів: моделі, представлення, контролери, що дає змогу працювати з ними незалежно один від одного. Тобто, можна змінювати дизайн, не змінюючи даних, і навпаки.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення