ЦИФРОВІ ПРИСТРОЇ ОБРОБКИ ТА ПЕРЕДАВАННЯ МУЛЬТИМЕДІЙНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

ЦИФРОВІ ПРИСТРОЇ ОБРОБКИ ТА ПЕРЕДАВАННЯ МУЛЬТИМЕДІЙНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

06.09.2021 21:08

[1. Информационные системы и технологии]

Автор: Микитась А.О., студент, «Комп’ютерна інженерія та управління», Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків; Кононенко О.М., студент, «Комп’ютерна інженерія та управління», Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків; Гузько М.А., студент, «Комп’ютерна інженерія та управління», Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


Мультимедіа – це сукупність комп'ютерних технологій, одночасно використовуючих кілька інформаційних середовищ: графіку, текст, відео, фотографію, анімацію, звукові ефекти, високоякісний звуковий супровід. Технологію мультимедіа становлять спеціальні апаратні і програмні засоби.

Мультимедійні технології використовують апаратні і програмні засоби. До апаратних відносяться аналогові і цифрові перетворювачі сигналів, відеопроцесори, декодери, звукові і відеокарти. Програмні засоби – це те, що допомагає розробляти мультимедійні додатки. Тобто програми по роботі з графікою і зображенням, створенню анімації, в тому числі 3D-анімації, обробки звуку, відеомонтажу та т.п.

Типи інтелектуальних медіасистем

Типів інтелектуальних медіасистем на сьогоднішній день досить багато. Розглянемо докладніше, які варіанти реалізації мають різні системи і які завдання вони допоможуть вирішити.

Аудіосистеми

Мають широке застосування – від конференц-залів і переговорних кімнат до вокзалів і стадіонів. Аудіосистеми необхідні для оперативного оповіщення людей у разі небезпеки або для донесення важливої інформації, тому їх також встановлюють в офісах, торгових центрах, школах та інших установах.

Відеосистеми і системи відеотрансляції

Дисплеї і проектори, світлодіодні фасади і екрани, відео стіни і багато інших інструментів візуалізації виконують дві основні функції: трансляція відеоінформації (в тому числі в режимі реального часу) і відеоспостереження. 

Системи освітлення

Це не просто вкручені лампочки, це автоматизоване керування штучним і природним освітленням, архітектурне, постановочне і сценічне освітлення.

Відео-конференц-зв'язок

Відео-конференц-зв'язок дозволяє спілкуватися в режимі реального часу людям, що знаходяться на значній відстані один від одного. Це набагато ефективніше спілкування по телефону, оскільки ви, по-перше, можете бачити один одного, а по-друге, брати участь у колективній бесіді. 

Системи інтерактивного (централізованого) управління 

Вони дозволяють стежити за процесом в режимі реального часу, тут і зараз і з однієї точки. Дають можливість загальносистемного адміністрування і моніторингу.

Електронна черга 

З цією технологією в тій чи іншій мірі стикався кожен з нас. Вона дозволяє автоматизовано керувати чергою в банківських і державних установах, в поліклініках і медичних центрах. Крім організації процесу, ця система також дозволяє формувати статистику і звіти по послугах. 

Віртуальна і доповнена реальність 

У створеній віртуальній реальності ви можете, наприклад, оцінити дизайн-проект, подивитися різні варіанти обробки і планування. Таким чином, ця система може бути успішно використана при проектуванні будинків, розробці дизайну приміщень, а також в ігрових і розважальних просторах. 

Мультимедійні системи давно вже стали невід'ємним елементом роботи офісів, банків, промислових підприємств, великих складів, медичних установ, торгових центрів, театрів і концертних залів. 

Список використаних джерел:

1. Мультимедійні технології обробки та подання інформації [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://inftis.narod.ru/it/n13.html. 

2. Апаратні та програмні засоби мультимедіа [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://slutskmedkol.by/Informac_tehnologii/Multimedia.html.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення